duminică, 3 martie 2013

MOBILITATE DE FORMARE NISA FEBRUARIE 2013"Développer ses compétences émotionnelles dans le monde du travail"
Nisa, 18-22 februarie 2013

Beneficiind de un grant Grundtvig (pentru formarea adulților), anul acesta am participat la un curs deosebit de interesant, care a adus în discuție aspecte actuale, importante pentru dezvoltarea noastră individuală dar, mai ales pentru construirea noastră ca indivizi aparținând unei comunități, fie ea socială ori profesională.
Mărturisesc deschis ca tema cursului m-a provocat inițial doar la nivel pur intelectual (era un domeniu despre care nu știam absolut nimic, aveam doar idei la nivel empiric) însă, pe măsură ce am început să caut un fir care să mă conducă spre o imagine de ansamblu a subiectului, am descoperit un teritoriu (știință, domeniu?!) fascinant, deschis spre multe alte științe (de exemplu, spre științele limbajului) care se lasă explorat, generând, în același timp, alte și alte zone de umbră și mister.
                O altă revelație a fost pentru mine descoperirea efectivă făcută prin intermediul cursului amintit. Prin acesta s-a urmărit relevarea conceptului de inteligență emoțională, precum și înțelegerea procesului prin care omul este provocat să-și îmbunătățească inteligența emoțională pe tot parcursul vieții în general și, mai ales, la locul de muncă. Organizatoarea activității de formare, doamna Carmen Serghie Lopez, doctor în filologie, cu o înaltă competență și pregătire în domeniile psihologiei, filozofiei, managementului, resurselor umane, ne-a facilitat inițierea în ramuri ale psihologiei ca științele cognitive, științele afective, prezentându-ne aspecte legate de cercetările în domeniu în ultimii cincisprezece ani în ceea ce privește conștiința și funcția sa cognitivă centrală în percepția mediului înconjurător și provocându-ne la a reflecta asupra unor situații concrete posibile la locul de muncă. Astfel, s-a creat cadrul propice măsurării propriilor noastre competențe emoționale responsabile pentru capacitatea de a influența relațiile interumane.
Pentru mine, aceasta participare a reprezentat o ocazie reală de a înțelege modul de funcționare a mecanismului emoțional al celorlalți dar și de a mă înțelege, materialele oferite, suportul de curs fiind puncte de plecare pentru viitoare cercetări în domeniul psihologiei, educației sau lingvisticii. Un alt aspect important a fost posibilitatea de a cunoaște oameni și opinii noi, de a stabili relații profesionale și personale, care vor conduce la viitoare colaborari.
                Toate acestea nu ar fi fost posibile fără politica promovată de forurile europene în privința educației și formării pe tot parcursul vieții și fără suportul financiar oferit de Agenția Naționala (ANPCDEFP), cărora, pe acestă cale, le transmit întreaga mea recunoștință.

2 comentarii:

 1. Bonjour, Oana,

  Toutes mes félicitations pour cette page que j'ai découverte par hasard, en faisant une recherche sur le net. Tout y est très bien choisi: le cadre, les images, le contenu, et cela fait, dans l'ensemble, une excellente dissémination. Je posterai un lien sur mon blog.
  Bonne continuation dans toutes vos activités,professionnelles et personnelles.

  Avec mon meilleur souvenir,
  Carmen Serghie Lopez
  CEFRO, Nice

  RăspundețiȘtergere
 2. Je vous remercie beaucoup pour vos paroles!!!! Une surprise magnifique!!!! Moi aussi, je garderai un très agréable souvenir de vous et de ces fantastiques jours à Nice !

  RăspundețiȘtergere